Arno Schuitemaker is geboren in 1976. Hij maakte in de afgelopen jaren voorstellingen als EXIT (2009), TIDE (2011), The Fifteen | DUET (2012), I is an Other (2014), WHILE WE STRIVE (2015) en Together_till the end (2015). Zijn meest recente voorstelling is I will wait for you (2016).

 

Zowel Tanz als het magazine Dance Europe noemden hem "een van de toonaangevende hedendaagse choreografen in Nederland". Zijn werk gaat tot ver over de landsgrezen en werd tot nu toe uitgevoerd in België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Canada, Italië, Zwitserland, Cyprus, China, Rusland, Hongarije, Hong Kong, Polen, India en Engeland.

 

Arno Schuitemaker ontving onlangs de 2e prijs van de jury tijdens [re]connaissance in Grenoble voor de voorstelling WHILE WE STRIVE. Hij werd verkozen tot Aerowaves Priority Company en tot modul-dance artist in een project van het European Dancehouse Network (EDN).

 

Foto door Renate Beens

 

Zijn sterk fysieke en conceptuele voorstellingen onstaan door telkens te focussen op de essentie: het lichaam, beweging, licht, geluid en ruimte. Vanuit de magie van de eenvoud vormt iedere voorstelling een unieke, invoelbare relatie tussen het publiek en de performers. Zintuiglijk en meeslepend barst zijn werk van energie, onontkoombaar en echoënd in de herinnering.

 

Tussen 2013 en 2016 werd Arno Schuitemaker ondersteund door DansBrabant, optredend als coproducent, en hij was in de afgelopen twee jaar artist-in-residence bij ICKamsterdam. Andere organisaties die zijn werk ondersteun(d)en zijn Le CN D, un centre d'art pour la danse (Pantin), Centre de Développement Chorégraphique Toulouse / Midi-Pyrénées (Toulouse), HELLERAU – Europäisches Zentrum der Künste (Dresden), Dansehallerne (Kopenhagen), The Duncan Dance Research Center (Athene), Tanzquartier (Wenen) en Ballet National de Marseille (Marseille).

 

Organisatie

Het werk van Arno Schuitemaker wordt geproduceerd door Stichting SHARP/ArnoSchuitemaker. SHARP/ArnoSchuitemaker heeft de ANBI status. Het bestuur wordt gevormd door mevr. Benien van Berkel (voorzitter), dhr. Roeland Dekkers (penningmeester) en mevr. Leonie Dijkstra (secretaris). Ons RSIN-nummer is 820422939. Om contact op te nemen, klikt u hier. Lees ons jaarverslag 2015 voor de hoofdlijnen van ons beleidplan. Onze doelstelling staat vermeld in het uittreksel van de KvK. Het bestuur ontvangt geen vergoedingen. 


SHARP/ArnoSchuitemaker wordt meerjarig ondersteund door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).

 

 

 

decided to drastically change course and to study contemporary dance. Since his graduation in
2007, he created 12 performances, and amongst them are: Proxemics (2007), ZONE (2008), ANOMIA
(2008), EXIT (2009), Couple (2010) and TIDE (2011).
Other works were created for Codarts Rotterdam Dance Academy, Urban Explorers Festival in
Dordrecht, Legitimate Bodies Dance Company in Ireland, the Mixed Emotions project by Generale
Oost in collaboration with Artez School of Dance and Orkest De Ereprijs, and the Brand New # 2
project by company Conny Janssen Danst and Dansateliers.
Besides, he participated in the Choreoroam project organized by The Place (London), Operaestate
Festival Veneto (Bassano del Grappa), Dansescenen (Copenhagen), Certamen Coreográfico (Madrid),
Dance Week Festival (Zagreb) and Dansateliers (Rotterdam), and the Big Intensive project by
Sadler's Wells (London).
In 2011 he taught (repertory)workshops based on EXIT in Beijing, China and Washington D.C., United
States.